Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány bemutatkozója

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány 2019 októberében költözött a 11. kerületbe, a Bartók Béla utca 106-110. B. lépcsőházába. Nagy változásokat hozott ez a költözés az alapítvány életébe, az elmúlt 5 hónapban nagy lelkesedéssel szépítgettünk, dekoráltunk, rendezkedtünk és már több programot, rendezvényt is lebonyolítottunk az új székhelyünkön!

 

 

De kik is vagyunk és mit is csinálunk pontosan?

Alapítványunk célja a szerzett vagy veleszületett végtaghiányos gyermekek testi és szellemi fejlesztése az egészséges, boldog felnőtté válás reményében. A több mint 30 éves múltunk alatt nagy hangsúlyt kapott a szülők tájékoztatása, a kapcsolódó ellátások bemutatása, jogi segítségnyújtás.

 

Fő profilunkat tekintve az érintett gyerkőcök testi fejlődését gyógytornával és úszásoktatással segítjük, emellett nagy figyelmet fordítunk a sorstársi közösségek megerősítésére – szülő és gyerek szempontból egyaránt. Megpróbálunk minél több színes programot,kirándulást, családi és gyermektábort biztosítani és ezáltal közösséget formálni. Programjaikra az egész országból várjuk a résztvevő családokat, végtaghiáyos gyerekeket és testvéreiket.

 

 

Kiemelten fontos számunkra a családokkal való találkozás: együtt örülünk az elért eredményeknek és jó tanácsokkal látjuk el egymást egy-egy erőpróbát jelentő helyzet kapcsán. Az alapítvány bátorságot és önbizalmat ad a gyerekek számára, a közösségünk végtaghiányos felnőtt tagjai pedig élő példaként demonstrálják, hogy végtaghiányosan is lehet teljes, egészséges és boldog életet élni.

 

 

Fennmaradásunkat adományokból, pályázatokból és 1%-os felajánlásokból biztosítjuk.

Megtalálhatsz minket a www.vegtaghiany.hu weboldalon vagy a Facebookon: https://www.facebook.com/vegtaghianyos.gyermekekert/

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu