VILÁGNYITÓK 2017

Több száz, negyedik osztályos tanuló vehetett részt a "Világnyitók" elnevezésű játékos, szemléletformáló napon. Az immár 7. alkalommal megrendezett esemény a Fogyatékos Emberek Világnapjához (december 3.) kapcsolódó programként érzékenyítette a résztvevőket.

 

 

Az egész napos eseményen a gyerekek felhőtlenül szórakozhattak, miközben észrevétlenül megtanulták, hogyan kell empatikusan viselkedni a fogyatékos emberekkel. Egyúttal megismerkedhettek az egyes fogyatékossági típusokkal, játékos módon beleshettek a sérült emberek világába, és megtapasztalhatták mindazokat a hétköznapi nehézségeket, melyekkel szembe kell nézniük mindennapjaik során.

A diákok többek között kipróbálhatják magukat a parasportokban, közös kézműveskedésben, vak akadálypályán és megismerhettek speciális segédeszközöket is.

   

 

 

 

 

A Világnyitókhoz kapcsolódó képregény idén is nagy sikert aratott, mivel a kiadványt a gyerekek saját maguk spirálozhatták, melyet aztán emlékül haza is vihettek.

 

   

A rendezvényt Dr. Tapolczai Gergely, országgyűlési képviselő úr nyitotta meg, a színpadon vendégeink voltak: a Magyar Para-Karate csapat tagjai, Sárai Rita (Rolling Fitness), és az INspirál Cirkuszközpont művészei.

 

  

  

Idén a Világnyitók új támogatójaként, a kerületben tevékenykedő INspirál Cirkuszközpont tombola nyereményül ajánlott fel egy-egy helyszíni előadást a résztvevő iskolák számára, hogy a gyerekek közelebbről is megismerkedhessenek a különböző mozgásformákkal, bepillantást nyerve ebbe a különleges világba.

 

A programnak a társadalmi felelősség vállalásban évek óta példamutató Barba Negra Music Club biztosított helyet.

 

Az esemény lebonyolításában Újbuda Önkormányzata és a Nem Adom Fel Alapítvány mellett közreműködtek: a Down Alapítvány, a Kézenfogva Alapítvány, a Bliss Alapítvány, a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskolája, Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma, a Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány, a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. és a Magyar Paralimpiai Bizottság.

  

 

 

A Világnyitók eseménysorozat fotói és videói a Világnyitók Facebook oldalon megtalálhatóak.

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu