Világnyitók 2016

A Fogyatékos Emberek Világnapja (december 3.) alkalmából 6. alkalommal került megrendezésre a "Világnyitók" cimű játékos szemléletformáló nap, amelyen több száz negyedik osztályos tanuló vehetett részt.

 

Az egész napos eseményen a gyerekek felhőtlenül szórakozhattak, miközben észrevétlenül megtanulták, hogyan kell empatikusan viselkedni a fogyatékos emberekkel. Egyúttal megismerkedhettek az egyes fogyatékossági típusokkal, játékos módon beleshettek a sérült emberek világába, és megtapasztalhatták mindazokat a hétköznapi nehézségeket, melyekkel szembe kell nézniük mindennapjaik során.

A diákok többek között kipróbálhatják magukat a parasportokban, közös kézműveskedésben, vak akadálypályán és megismerhettek speciális segédeszközöket is.

 

 

 

Az esemény lebonyolításában Újbuda Önkormányzata és a Nem Adom Fel Alapítvány mellett közreműködtek: a Down Alapítvány, a Kézenfogva Alapítvány, a Bliss Alapítvány, a Motiváció Alapítvány, a Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány, a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. és a Paralimpiai Bizottság.

 

 

A színpadon vendégük volt: Till Attila (rendező, műsorvezető), Fenyvesi Zoltán (paramaratonista, színész), Sárai Rita (Rolling Fitness) és Dani Gyöngyi (paralimpikon).
A programnak a Barba Negra Music Club biztosított helyet.

  

A Világnyitók eseménysorozat a Világnyitók facebook oldalon és saját youtube csatornáján is követhető.

 

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu