Újra hangos az Esélyek utcája

Hogyan is zajlik az Esélyek utcáján egy world café?

 

Az esemény résztvevői előre meghatározott kérdésekre, téma felvetésekre keresik a választ, 20-25 perc beszélgetés az asztaloknál, majd 10-15 perc értékelés közösen. Ezután az egy asztalnál lévők felállnak és új asztaltársasághoz csatlakoznak, ezzel segítve a jelenlévő civilszervezetek, vállalatok és az önkormányzat képviselőinek megismerkedését, együttgondolkodását.
 
Az Esélyek utcája második nagy rendezvényének résztvevői az alábbi témavezetések mellett tanácskoztak:

 

- Hogyan működik együtt a civil-vállalati-önkormányzati-kormányzati szektor az esélyegyenlőség és a családbarát szemlélet megteremtése érdekében? Milyen feladatokat látnak el, miket kellene még, hol vannak az együttműködés további lehetőségei?

 

- Gondoljuk át, hogy mik lehetnek önkormányzat, vállalat és nonprofit oldalról egy sikeres társadalmi befektetési program lehetséges erőforrásai, amit közösen a programba tesznek? (pénz, eszköz, hely, ember, stb.)

 

- Határozzunk meg rövid és hosszú távú eredményeit vállalati, nonprofit és önkormányzati oldalról egy sikeresen lezajlott társadalmi befektetési programnak!

 

Az esemény vonzereje a személyes kapcsolatteremtés lehetőségében rejlik, így a résztvevők közvetlen, barátságos légkörben tudják elmondani, hogy milyen formában tudnak részesei lenni a társadalmi felelősségvállalásnak és hogyan tudják támogatni a közösséget vagy épp miben kérnek segítséget.

 

A rendezvény folytán született partnerségeket és a közösen megvalósított programokat folyamatosan megosztjuk az Esélyek utcája web és facebook oldalán.

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu