Teltházas volt a "FÜGGŐSÉGEINK" – a Momentán Társulat és dr. Zacher Gábor előadása

Beszélünk-e a függőségekről eleget és jól? – ez a kérdés ihlette meg Újbuda Önkormányzatát, akik Családbarát Programjuk keretében egy különleges előadásra invitálták a XI. kerületi lakosokat 2019. május 20-án.

Az exkluzív előadás során Dr. Zacher Gábor ismert toxikológus és a Momentán Társulat vázolta fel a függőségek különböző aspektusait, megnyilvánulásait. Újbuda Önkormányzata több mint öt éve vállal szerepet abban, hogy a kerület lakosait, családjait, a szülőket szemléletformáló eseményekkel segítse, valamint a kerületben működő vállalatokat, civil szervezeteket ösztönözze a munka és a magánélet, valamint a családi élet harmonikusabbá válása érdekében.

 

 

Van-e kiút függőségeinkből? Pánikba essünk-e, ha rajtakapjuk gyermekünket egy marihuánás cigivel? És mit tehetünk, ha azt tapasztaljuk, hogy nagy baj van? Merünk-e szembenézni saját magunkkal? És mi a helyzet a többi függőséggel: koffein, vásárlás, számítógép, Facebook, csokoládé, edzés, vásárlás? Vajon különbözik-e és miben egy kábítószerfüggő egy alkoholistától vagy egy Facebook-függőtől? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ az este során Dr. Zacher Gábor toxikológus és a Momentán Társulat izgalmas előadása a Fővárosi Művelődési Házban.

  

 

A különleges programmal Újbuda Önkormányzatának célja, hogy segítse a kerületben élő családokat, szülőket a függőségekkel összefüggő kérdésekben. A fellépők az est során görbetükröt tartottak a nézők elé rávilágítva arra, hogy mit is tehetünk annak érdekében, hogy a saját és/vagy gyermekeink rossz beidegződéseit, függőségeit csökkentsük, vagy legalább felismerjük. Az előadás különlegessége, hogy a nézők aktív bevonásával, az ő ötleteik nyomán, azt beépítve valósult meg.

 

 

- A Családbarát Újbuda program 2013-ban indult egy uniós társfinanszírozású projekttel, melynek eredményei megalapozták a program további célkitűzéseit, irányait – mondta Dr. Molnár László Újbuda alpolgármestere. – Már ötödik éve adjuk át a kerületben székhellyel, vagy telephellyel rendelkező gazdasági társaságoknak a Családbarát Vállalkozás Újbuda elismerő címet, minden évben szervezünk az akadálymentes közlekedés lehetőségeit és kihívásait feltáró Babakocsis sétanapot és számos szemléletformáló eseményt, melyek révén az újbudai családok és vállalkozások aktívan tehetnek a munka és magánélet jobb összehangolása érdekében – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

 

 

A Momentán Társulatról:A Momentán Magyarország legrégebbi és legsikeresebb improvizációs színházi társulata, a műfaj hazai meghonosítója. A társulat 2003-ban alakult, fennállása óta több mint 1800 előadást tartott. 2010 óta saját színházat üzemeltet IMPRÓ néven Budapest szívében, az Ó utcában. Impróestjeik minden esetben a közönség bevonásával, a nézők ötletei alapján születnek, ezért minden este egyedi és megismételhetetlen.

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu