Önkéntes tér az Esélyek utcájában

Idei első rendezvényünkön a vállalati önkéntesség témakörét jártuk körbe, s megvilágítottuk az Önkormányzat és intézményei, valamint a civil szervezetek vállalati önkéntességben betöltött szerepét, a résztvevők megosztották a meglévő tapasztalatokat, megoldást kerestek az önkéntes programok során felmerülő szektorok közötti kihívásokra.

  
 

Több mint 60 vállalat, civil szervezet, állami és önkormányzati szakember kereste az együttműködési lehetőségeket az Esélyek utcáján, Újbuda Önkormányzatának esélyegyenlőséget és családbarát szemléletet támogató programjának új állomásán.

 

Szakmai napunk egy részét ismét „world café” technikával bonyolítottuk le, ahol minden szektor és szervezet szereplőjének lehetősége volt megosztani álláspontját, ezzel még aktívabbá téve a tudásmegosztást.

 

A world cafén elhangzott mennyire lényeges az önkéntesek képzése, motiválása, munkájának értékelése, megbecsülése, hiszen a megérdemelt dicséret mindenkinek jól esik. Egy jó munkáért adott referencia pedig további önkéntességre sarkallhatja pl.: a diákokat.

Általános tanulságként elmondható, hogy az önkéntesség témakörét tekintve kulcsfontosságú a megfelelő kommunikáció és koordináció jelentősége, valamint jellemző az önkéntesség szezonális megjelenése (pl.: Karácsonykor) illetve a kereslet-kínálat egyeztetési problémái. A jól működő partnerségekhez fel kell mérni, hogy a civil oldal, miben kér valós segítséget, hiszen a közös munka így sokkal értékteremtőbb, mindkét fél számára, mint lelkes önkéntességi alapon 3x lefesteni ugyanazt a kerítést. Ugyanakkor hasznos lenne vállalati oldalon is előre meghatározni, hogy az adott cég miben tud, szeretne támogatást nyújtani akár fizikai, akár szellemi szinten.

 

A társadalmi felelősségvállalás jegyében eme partnerek összekötésében vállalta a híd szerepét az Esélyek utcája honlap, melyen a szektorok képviselői profiljuk és partnerkereső programjaik lehető legrészletesebb megadásával esélyt kapnak és adnak a hatékony és valóban értékteremtő segítségnyújtásra.

 

 

A teljes képgaléria megtekintéséért kérjük, látogasson el az Esélyek utcája facebook oldalára!

 

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu