Önkéntes született az Esélyek utcája „Önkéntes terén”: Újbudai család mentor segíti a Sweet Home projektet

A májusi Esélyek utcája – Önkéntes tér elnevezésű szakmai napján találkozott először Mátics Katalin és Czirják Csilla, az USZOSZ és a Budapest Bike Maffia képviseletében. Már az esemény előtt beszédbe elegyedtek, majd a szerencse úgy hozta, hogy a world cafén is egy asztaltársaságba kerültek, így az önkéntesség és esélyegyenlőség fontosságáról szóló eszmecsere tovább folytatódhatott.

 

„A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak.

Az alaptevékenységünk az adománygyűjtés, majd ezeknek az adományoknak kerékpárral való kiszállítása rászorulók részére. A megvalósítást az újszerűség jellemzi, a szociális munka elemeit ötvözi az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással.”

 
A közösen eltöltött kapcsolatépítő délelőttnek köszönhetően elhatározták, hogy szeretnének együtt dolgozni. A megállapodás az Esélyek utcáján zajló kapcsolatteremtés és közös gondolkodás kiváló példája, melynek eredményeképpen – egy felvételi elbeszélgetés után – , Kati magánszemélyként több területen is bekapcsolódott a BBM munkájába, többek közt abba a Sweet Home nevű programba, melynek Csilla a projektvezetője.

 
Kati a "család mentora" titulust kapta, akinek az a feladata, hogy átbeszéli a családfővel, hogy adott helyzetben milyen lehetőségei vannak, milyen támogatásokat vesz igénybe, milyet lehetne még, illetve ha szükséges, akkor segít pl.: egy hivatalos levél megírásban.

 

Sikerekben gazdag együttműködést kívánunk!

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu