II. Babakocsis Sétanap Újbudán

A séta többek közt a kerület akadálymentesítési felmérését szolgálta, annak érdekében, hogy zavartalanul közlekedhessenek a babakocsis szülők, a kerekes székesek és a gyengén látók is.

 

A II. Babakocsis Sétanap - idén az Összefogás Újbudáért Egyesülettel közös szervezésben - 2016. június 11., szombaton délelőtt az akadálymentes közlekedés fontosságára hívta fel a figyelmet.

A közös menet a Fehérvári úti Malom Közösségi Tértől indult és egy előre megadott térkép alapján haladva az Újbudai Könyvhét helyszínére, az Allee bevásárlóközpont melletti sétányra érkezett meg.

 

Az eseményhez babakocsis gyermekkel érkező anyukák, apukák, nagymamák, kis és nagytesók, valamint kerekes székesek és a gyengén látók is csatlakoztak, hogy együtt rajzolják tovább a kerület akadálymentes, babakocsis térképét.

 
Gyönyörű, nyárias időjárás is segítette a jó hangulatú sétát, melynek célállomásán Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő és Dr. Ujfalvy Szabó Zsolt Összefogás Újbudáért Egyesület elnöke meglepetés ajándékokat adott át a gyerekeknek, akik a színpadon egy külön nekik tartott zenés foglalkozáson is részt vehettek.

 

A séta során a résztvévők az útvonalhoz kapcsolódó felmérő lapot töltöttek ki, melyet az Összefogás Újbudáért Egyesület kiértékel, és az esetleges észrevételeket, javaslatokat továbbítja az illetékes hatóságok felé, ezzel is jobbá téve a kerület infrastruktúráját, segítve a családbarát szemléletet.

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu