Felelős Gasztrohős Alapítvány programja I.

Gasztrohős Kampány

 

A programért felelős személy neve:
Szabó Eszter

 

A programért felelős személy telefonszáma:

+36 30 567 9486

 

A programért felelős személy e-mail címe:
eszti@gasztrohos.hu

  

A program weboldala:

https://gasztrohos.hu/kampanyok-esemenyek

 

A programot megvalósító szervezet neve:

Felelős Gasztrohős Alapítvány

  

A programot megvalósító szervezet címe:

1111 Budapest Budafoki út 31. 7/2

  

A programot megvalósító szervezet telefonszáma:

+36 30 413 7328

  

A programot megvalósító szervezet weboldala:

https://gasztrohos.hu

   

A programot megvalósító szervezet jogi formája:

Közhasznú Alapítvány

  

Melyik szektorhoz tartozik? 

civil

 

A program rövid bemutatása:

Küldetésünk a fenntartható és egészséges étkezés támogatása. Hisszük, hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étkezéseinket, s ezáltal jót teszünk magunkkal és környezetünkkel is. Nagyon fontosnak tartjuk a lakosság minél hatékonyabb elérését, melyet főként a minősített és más csatlakozó éttermekkel közös kampányokkal támogatunk. Évente három-négy kampányunk fut, ahol a fenntartható étkezés témaköreire irányítjuk a reflektorfényt.

  

A program célja:

Az Alapítvány kampányainak célja az, hogy évente néhány alkalommal megpróbálja a nagyközönséget elérni üzeneteivel. Évente három-négy nagy kampányunk van, melyek akár többszázezres elérést is hoznak, mint például a Szívószálmentes Augusztus. Minden alkalommal egy jól meghatározott gasztro témát választunk, hogy egyszerű, de pozitív üzenetinkkel alternatívát mutassunk az embereknek, családoknak. Külön nagy eredménynek tekintjük, hogy ilyenkor nemcsak minősített éttermeink csatlakoznak, támogatnak minket, hanem új érdeklődők is rendszeresen csatlakoznak.

  

A program részletes leírása – programötlet, főbb tevékenységek:

2020-ban a következő kampányokat tervezi az Alapítvány:

  • Csapvízfogyasztást ösztönző kampány bevizsgált mérések alapján.
  • A Fenntartható Vendéglátóhely Minősítést népszerűsítő kampány gasztro magazinokkal és a minősített éttermeinkkel.
  • Szívószálmentes Augusztus kampány
  • 4. Zöldülők Vására – a fenntartható életmódhoz kapcsolódó termékek gyártóit és szolgáltatóit bemutató vásár, ahol a résztvevők kezükbe foghatják a termékeket és feltehetik a kérdéseiket.

 

A program jelenlegi állapota, jövőbeli kilátások:

Az Alapítvány minden évben indít három-négy kampányt, melyek – a növekvő érdeklődésnek és követőszámnak köszönhetően – egyre nagyobb közönséget érnek el, szeretnénk ezt a számot tovább növelni és akár állandó partnerekkel folytatni a sikeres kampányokat.

 

A program célcsoportja(i):

család

 

Miben keresi a partnerséget, milyen támogatásra van szüksége? 

Főként olyan támogatókat keresünk, akik szívesen állnának egy-egy kampányunk mellé egyszeri vagy hosszú távú partnerség keretében. A támogatás lehet pénzbeli vagy kommunikációs, esetleg tárgyi eszköz jellegű is.

 

Milyen időintervallumban valósuljon meg a támogatás?

2020.01.01. – 2020.12.31.

 

Hol valósuljon meg a projekt/támogatás? 

A támogatás az Alapítványnál valósul meg, illetve a kampánytól függően az aktivitás helyszínén.

 

Mi lesz a program várható eredménye és miként lesz kommunikálva?

A program tervezett eredménye a szemléletváltás, az eredményeket pedig folyamatosan kommunikáljuk weblapunkon (https://gasztrohos.hu/cegeknek/), blogunkon (https://gasztrohos.blog.hu/) Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/FelelosGasztrohos/) melynek több mint 21.000 követője van. Emellett számos média megjelenésünk van. A Felelős Gasztrohős Alapítvány tevékenységével több országos médium (Duna TV, MTV, Kossuth Rádió, Petőfi TV) is foglalkozott az elmúlt években, s számos helyi sajtóorgánumban (Forbes, Blikk, Ozone TV) megjelent rólunk tudósítás. Emellett a partnereink is szeretik bemutatni a közös munkát, így az együttműködő szerezetek, intézmények, önkormányzatok honlapján is rendszeresen megjelenünk.

 

Miként kívánja fenntartani a program eredményét?

Kidolgozás alatt áll hatásmérési rendszerünk, melynek keretében képesek leszünk rendszerben gyűjteni a visszajelzéseket és pontosabban követni a kampányok eredményeit, hogy az eredményeket felhasználva folyamatosan fejlődhessünk, és magas minőségben dolgozhassunk.

 

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu