SALVA VITA ALAPÍTVÁNY bemutatkozója

A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY több, mint 25 éve segíti a fogyatékos emberek életvitelének javítását képzéssel, foglalkoztatással és különféle szemléletformáló programokkal.

 

 

Alapítványunk mára Magyarország egyik legismertebb, fogyatékos embereket támogató civil szervezete.

Helyi és országos programjaink célja a társadalmi szemléletformálás, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rendkívüli teljesítményeinek bemutatása, munkájának elismertetése. Azért dolgozunk, hogy olyan társadalomban éljünk, amelynek természetes, fontos, egyenrangú és hasznos tagjai a fogyatékos emberek. Valamennyi tevékenységünk fókuszában a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek önálló életvitelének és munkavállalásának támogatása áll. Projektjeink is ezen célok menték fogalmazódnak meg és teljesülnek.

 

TÁMOGATOTT FOGLALKOZTATÁS szolgáltatásunk valójában egy speciális munkaerő-közvetítés, melynek keretében személyre szabott segítséget nyújtunk a fogyatékos, illetve a megváltozott munkaképességű álláskereső személyeknek, és az őt foglalkoztatni kívánó munkáltatónak.

2010-ben vezettük be a FOGYATÉKOSSÁG-BARÁT MUNKAHELY elismerést, melynek célja, hogy elősegítse a fogyatékossággal élő álláskereső emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását.

 

SEGÍTŐ VÁSÁRLÁS programunkban 63 szociális műhellyel állunk kapcsolatban, akik designerek bevonásával készítenek magas minőségű termékeket, melyet webáruházunkon keresztül értékesítünk. A programmal arra szeretnénk irányítani a figyelmet, hogy a fogyatékos emberek munkája is értékes és piaci körülmények között is működőképes lehet.

 

A NEKED MUNKA, NEKEM ÁLOM! program lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására, mivel meggyőződésünk, hogy az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják.

 

Az ADJ EGY ÖTÖST! programban az iskolás korosztályt szólítjuk meg, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel. A programban résztvevő osztályok és iskolai közösségek maguk tervezhetik meg, milyen programokban vesznek részt fogyatékos gyermekekkel vagy felnőttekkel közösen.

 

Kezdeményezésünkre alakult meg a MUNKÁLTATÓK ESÉLYEGYENLŐSÉGI FÓRUMA. Felnőttképzéseink fogyatékos embereknek, a területen dolgozó szakembereknek és munkáltatóknak szólnak.

 

Az elmúlt 25 év tapasztalataira építve a jövőben a közösségépítés és a közösségi működés elősegítésére is szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni. Ezért is örülünk nagyon annak, hogy a THE VELUX FOUNDATIONS támogatásának köszönhetően hamarosan egy 100 fős új közösségi műhely-, rendezvény- és képzési központ valósulhat meg a SZEGLET KÖZÖSSÉGI TÉRBEN. Új inspirációkkal és ötletekkel megerősödve kezdtük el a ház felújítását, mely terveink szerint még az idén megnyílhat!

 

További információk:
www.salvavita.hu

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu