Salva Vita Alapítvány programja

Szeglet Közösségi Tér
 
  
A programért felelős személy neve
Béni Rita
 
A programért felelős személy telefonszáma
+36 70/ 452-4071
 
A programért felelős személy e-mail címe
beni.rita@salvavita.hu
 
A program weboldala
https://www.szeglet.hu/
  
A programot megvalósító szervezet neve
Salva Vita Alapítvány
 
A programot megvalósító szervezet címe
Salva Vita - 1073 Budapest Erzsébet krt. 13. (Szeglet - 1116 Bp, Albertfalva u. 3.)
 
A programot megvalósító szervezet telefonszáma
+36 1 323-1256
 
A programot megvalósító szervezet weboldala
https://salvavita.hu/
 
A programot megvalósító szervezet jogi formája
Alapítvány
 
Melyik szektorhoz tartozik?
civil társadalom
 
A program rövid bemutatása
Pályázati forrásból létrehozunk új közösségi és alkotóterét, ahol fogyatékossággal élő emberek képzését és foglalkoztatását is megvalósítja. A Szeglet Közösségi Tér tagjai az Alapítvány munkatársai és öt fiatal vállalkozó, akik szakértelmük mellett új cégek alapításával is hozzájárulnak a ház működtetéséhez. Közösségi műhelyek formájában vegán élelmiszerek gyártása, textiltervezés, hulladékanyagok újrahasznosítása, digitális fotó- és videófelvételek készítése és feldolgozása valósul meg.
 
A program célja 
A Szeglet Közösségi tér létrehozásának és működtetésének célja, hogy egy új közösségi és alkotótér szülessen, ahol ép és fogyatékossággal élő emberek képzése és foglalkoztatása valósul meg.
 
A program részletes leírása – programötlet, főbb tevékenységek 
Alapítványunk a Salva Vita Alapítvány új közösségi és alkotóteret hoz létre a XI. kerületben Budapesten, Szeglet Közösségi Tér néven (1116 Budapest, Albertfalva utca 3). Az új létesítményben fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatását valósíthatjuk meg start-up vállalkozások formájában működő közösségi műhelyekkel együttműködésben. Alapítványunk tervei szerint a műhelyekben dolgozó, támogatott foglalkoztatásban résztvevő felnőttek aktívan közreműködnek majd kézműves termékek, vegán élelmiszerek készítésében, csomagolásában és forgalmazásában, textiltervezési és gyártási feladatokban, újrahasznosított termékek fejlesztésében, digitális stúdiómunkákban, valamint egy közösségi kávézó, és egy új, 100 fős rendezvényterem működtetéséhez kapcsolódó feladatokban.
 
A program jelenlegi állapota, jövőbeli kilátások 
Az épület felújítása és korszerűsítése a THE VELUX FOUNDATIONS által nyújtott pályázati támogatásból valósul meg. Jelenleg az épület felújítása zajlik, melynek átadása 2019 októberében várható. Salva Vita Alapítvány jelenleg várja azoknak vállalkozásoknak és magánszemélyeknek a jelentkezését, akik szívesen segítenek az épület működtetésében és felszerelésében eszközadományaikkal.
 
A program célcsoportja
fogyatékosügy
 
Miben keresi a partnerséget, milyen támogatásra van szüksége? 
Az alapítvány számára segítség lehet pl. a rendezvényteremben elhelyezendő székek (100 darabot szeretnénk összegyűjteni), és informatikai eszközök felajánlása (2 db projektor és 2 db laptop, vagy asztali számítógép). Az alapítvány használt eszközöket is szívesen fogad 2019 szeptember végéig. Önkéntes munkát is szívesen fogadunk (festés, kertrendezés) 2019 szeptemberében.
 
Milyen időintervallumban valósuljon meg a támogatás? 
2019.08.13. – 2019.11.30.
 
Hol valósuljon meg a projekt/támogatás?
Szeglet Közösségi Tér 1116 Budapest Albertfalva u. 3.
 
Mi lesz a program várható eredménye és miként lesz kommunikálva?
A program elsődleges eredménye a Szeglet Közösségi Tér megnyitása lesz, várhatóan 2019 októberében. Reméljük, hogy az alkotótér népszerű lesz a vállalatok és a lakosság körében is, és az Albertfalva utca közösségi élete új civil szolgáltatásokkal bővül. Az új épület (az egykori Borostyán Patika) fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő kézműves műhelyeknek, érzékenyítő képzéseknek, alkotó és fejlesztő foglalkozásoknak, valamint közösségi eseményeknek ad majd otthont. A szponzorok és adományozók felajánlásait a létesítmény megnyitóján és az eseményhez kapcsolódó média kommunikációban közzétesszük, valamint kedvezményes lehetőségeket biztosítunk rendezvénytermünk igénybe vételére is. A szponzorok nevét és logóját weboldalunkon (www.szeglet.hu) és Facebook oldalunkon megjelenítjük, továbbá kommunikációs anyagainkban (kiadvány, roll-up, hírlevek) is feltüntetjük. Dolgozunk azon, hogy a megnyitó után Forbes magazinban megjelenhessen egy hosszabb cikk arról, hogy a ház megálmodói miként tudták terveiket sikerre vinni, és ebben a tervezett sajtómegjelenésben is szeretnénk a legnagyobb támogatóknak köszönetet mondani.
 
Miként kívánja fenntartani a program eredményét? 
A Szeglet Közösségi Tér önálló, non-profit szemléletű üzleti tervvel rendelkezik. Az önfenntartó működést a közösségi műhelyek szolgáltatásainak, árucikkeinek forgalmazásával, valamint a rendezvényterem bérbeadásával kívánja biztostani. A Szeglet Közösségi Térben nyilvános kávézó is működni fog, a látványkonyhában vegán szendvicskrémek és kencék készülnek, a textil műhelyben textil termékek gyártása és újrahasznosítása valósul meg, a digitális fotó és videó stúdió szolgáltatásai is elérhetők lesznek a széles publikum számára, valamint az Alapítvány Segítő Vásárlás webáruházában (https://bolt.segitovasarlas.hu) kapható termékek a helyszínen is megvásárolhatók lesznek. Programunkkal szeretnénk a társadalom figyelmét felhívni a fogyatékossággal élő emberek értékteremtő munkájára, minőségi szolgáltatások és árucikkek rendelkezésre bocsátásával!
 
 
© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu