Otthon Segítünk Alapítvány bemutatkozó

Az Otthon Segítünk számos európai és Európán kívüli országban dolgozik. A magyarországi hálózat 15 éve működik és folyamatosan bővül. A Budapest XI. kerületi szervezet is 15 éve alakult. Jelenleg 20 aktív családlátogató segítőnk van, legtöbbjük éppen dolgozik is családnál.

 

A kicsi gyermeket nevelő családok gyakran szembesülnek a tanácstalanság, a bizonytalanság érzésével. Mi olyan kisgyermekes családokat látogatunk saját otthonukban, ahol legalább egy iskolás kor alatti gyermeket nevelnek, és akik kérik a segítségünket, mert nem boldogulnak úgy a hétköznapokban, ahogy azt szeretnék. Barátként, derűsen és megértéssel közeledünk a családok felé, az önkénteseink első kérdése „Miben segíthetek?” - érzelmi támogatást és gyakorlati segítséget ajánlunk.

 

Az önkénteseink tapasztalt szülők, a feladatra felkészített laikusok, de nem szakemberek. A szolgálatban való részvételt felkészítő tanfolyam elvégzéséhez kötjük. A szolgálat és a család kapcsolata a kölcsönös bizalomra és a megbízhatóságra épül. A családokkal kapcsolatos információt a legszigorúbb titoktartással kezeljük.

 

A szolgálatot a szociális, egészségügyi szervezetek munkatársai, óvodák, iskolák ajánlhatják, de a családok maguk is ránk találnak hírből, vagy az interneten böngészve.

Honlapunk: www.otthonsegitunk.hu

 

Tegyenek egy próbát kedves szülők! Valóban tudunk segíteni? Várjuk a jelentkezésüket.

Otthon Segítünk Alapítvány Budapest XI. kerület szervezői

 

Medvey Judit (30/3117094)

Pataki Éva (20/5170138)

Vincze Edit (30/2032375)

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu