Magyar Zsonglőr Egyesület bemutatkozó

A Magyar Zsonglőr Egyesület 15 éve a cirkusz és a zsonglőrködés új formáinak honosítására törekszik.

A "szociális cirkuszi munkacsoport" tagjai a cirkuszt, mint terápiás, fejlesztő eszközt használják hátrányos helyzetű és fogyatékos csoportoknál.

 

Az újbudai INspirál Cirkuszközpont megalapításával Magyarország legnagyobb szabadidős cirkuszi terének működtetőjévé nőtte ki magát, így elérhetővé téve a cirkusz és társművészeteinek hobbi szintű gyakorlását a széles közönség felé, felnőttek és gyerekek számára egyaránt.

Az újbudai INspirál Cirkuszközpont gyakorló-, közösségi és előadótérként funkciónál a XI. kerület Sopron út 19/a szám alatt.

  

A Magyar Zsonglőr Egyesület országos szervezet, amely nemzetközi szinten is elismert és kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik, számos európai hálózat tagja és több hálózat alapítója, vezetője, köztük a cirkusz szociális területen használt módszereit kutató Social Educircation európai hálózat, és a Mixdoor művészeti együttműködés vezetője is.

 

Egyesületi tevékenységünk művészeti, oktatási és szociális területeken jelentős, tagjaink amatőr és hivatásos zsonglőrök, akrobaták, bűvészek, tűztáncosok, a tradicionális és az új cirkusz képviselői, a zsonglőrködést sportként, illetve művészetként felfogók, gyakorlók és oktatók.

 

Az Egyesület művészeti szempontból segíti a cirkusz szabadabb értelmezésének terjedését, az ’új cirkuszi’ formák terjedését, hazai megismertetését. Főszervezőként kapcsolódott be a 2010-ben a pécsi Cirkusz és Utcaszínház Fesztivál megvalósításába, Isztambulban szervezte a Creative Streets Festivalt. Évenként megrendezett Magyar Zsonglőrtalálkozók gálaműsorába a világ élvonalába tartozó, legelismertebb zsonglőröket mutat be.

 

Oktatási tevékenységének meghatározó alapköve az az éves szinten több mint 50 megpályázható ösztöndíj, amely lehetőséget ad európai képzéseken való részvételre és ezáltal meghatározó fejlődési lehetőséget nyújt a cirkusz és utcaszínház szinten minden témáját érintően. Emellett rendezvényeket szervez és eseményeken képviselteti magát, hogy a cirkusz iránt érdeklődők kipróbálhassák a zsonglőrködés alapjait.

 

A cirkusz csodájának megélése mellett, a cirkuszi készségek gyakorlása is pozitív eredményekhez vezet a testi – lelki jólét kialakításában, készségek fejlesztésében.

 

További információ az Egyesületről:

Honlap: www.zsonglor.hu,

FaceBook: facebook.com/Inspirálközpontwww.facebook.com/acirkuszmindenkie 

YouTube csatorna: https://www.youtube.com/user/MZsonglorEgyesulet

 

Inspirál CirkuszközpontXI. kerület Sopron út 19/a

Gallyas Veronika

+36 20/ 440 3537

info@zsonglor.hu

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu