Összefogás Újbudáért Egyesület bemutatkozó

Egyesületünk lelkes, lokálpatrióta újbudai polgárokból alakult 2011 nyarán. Legfontosabb céljaink kulturális misszió és a közösségépítés.

  

Több, kerületi civil kezdeményezésünk volt, illetve részt vettünk jó pár Újbudát népszerűsítő rendezvényen is. Tanyasi termelői piacot szerveztünk – az őstermelők és a kerületi lakosok örömére – szombat délelőttönként az Albertfalvi Piacon. Kamarakoncerttel és irodalmi-esttel vettünk részt az Újbudai Kulturális Városközpont népszerűsítésében. Segédkeztünk óvodai játékok és iskolai kertek felújításában.

 

2013-ban megnyílt egyesületünk közösségi tere és galériája, a Malom.

Ekkortól váltak rendszeressé ingyenes programjaink. Társasjáték klubbal, kézműves foglalkozásokkal, gombfoci edzéssel családi napokkal, ünnepi programokkal várjuk, a gyermekes családokat. Meridián-tornát, kártyaklubot és szenior átmozgató tornát szervezünk az idősebbeknek. Emellett havi rendszerességgel vannak új képzőművészeti kiállítások, irodalmi és közéleti estek, hangversenyek, illetve a Magyar Zarándokutat népszerűsítő előadások és ingyenes jogi tanácsadás is.

 

Szintén 2013-ban, Újbudán első alkalommal megrendeztük a 3 napos Malom Kézműves Sör és Kulturális Fesztivált, ahol a kerület civil szervezetei és iskolái előadásokkal is bemutatkoztak.

2014 őszén, szintén első alkalommal a kerületben, sor került az I. Kelenföldi Szomszédoló és Gesztenye Fesztivál megrendezésére is, amelyen kulturális, fejlesztő és szórakoztató programokkal vártuk az érdeklődőket.

 

Lehetőségeinkhez mérten, szociálisan is segítjük az újbudai nehézsorsú családokat.

Egyesületünkről, programjainkról bővebben az Összefogás Újbudáért Egyesület Facebook oldalunkon tájékozódhat.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk rendezvényeinkre!

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu