JÓL-LÉT Alapítvány bemutatkozó

A JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány 2002-ben jött létre azért, hogy megoldásokat keressen az anyaság és munka/hivatás/karrier összeegyeztetésének széles körben tapasztalt nehézségeire. Hazai és nemzetközi kutatási és foglalkoztatási projektek résztvevőjeként elméleti és gyakorlati ismereteiket folyamatosan fejlesztve nyújtja innovatív szolgáltatásaikat pályaújrakezdő anyák és munkáltatók részére.

 

Szakértői és kampánytevékenységeink a szabályozási környezet ellentmondásainak feltárására, továbbá a szemléleti akadályok leküzdésére irányulnak, amelyhez fontos hátteret jelentenek nemzetközi projektjeink együttműködő partnerei, hazai és külföldi szakmai hálózatokhoz való kapcsolódásunk.

 

Többéves működésük, kutatási, tanácsadási, munkaközvetítési tapasztalataink alapján első kézből való gazdag ismeretekkel rendelkezünk, ezért egyedülálló hatékonysággal tudjuk támogatni az összes érintettet a szemléletformálásban, a problémás helyzetek kezelésében, és az új megoldások kialakításában.

  

  • Több hazai forrású és Európai Unió által támogatott projektben vettünk/veszünk részt, pl. távmunkahelyek létesítésével, a távmunkában történő foglalkoztatás népszerűsítésével járultunk hozzá a kisgyermekes nők foglalkoztatásának növeléséhez. Országos tanácsadói hálózatot működtetünk Nóra-Hálózat néven, amelynek keretében díjmenetes munkaerő-piaci és anti-diszkriminációs tanácsadást biztosítunk az álláskeresőknek.
  • Hálózatfejlesztő munkán eredményeképpen valósult meg a vállalkozásfejlesztő mentorokat képző Nóra vállalkozik projekt, illetve a sérült gyermekeket nevelő anyákat támogató Nóra-Támaszpont című projekt is.
  • Egyéni és csoportos munkaerőpiaci felkészítést, tanácsadást, készségfejlesztő képzéseket nyújtunk az álláskeresőknek, pályaújrakezdőknek.
  • Anyabarát vállalati gyakorlatok címmel elsőként végeztünk országos kutatást a hazai nagyvállalatok gyakorlatairól, hozzájárultunk a Családbarát Munkahely Díj megújításához.
  • Újbuda Önkormányzata részére kerületi Esélyprogramot írtunk, illetve egyszülős klubot tartottunk a Családsegítőben.
  • Női Klikk címmel elsőként alakítottunk ki e-learning tananyagot gyermekgondozásról visszatérőknek, kisgyermekes álláskeresőknek. Díjmentesen elérhető a http://www.noiklikk.hu/
  • Magyarországon elsőként jelentettünk meg álláskeresési kézikönyvet kisgyermekeseknek „Nóra a rengetegben” címmel, és szakkiadványt az állásmegosztásról (job sharing) „Ketten a pályán” címmel
  • A nőket támogató szervezetek közül elsőként vettünk részt a férfiakat megszólító uniós esélyegyenlőségi projektben, megszerveztük az első hazai Apák Napját, és „Apa is csak egy van” címmel megjelent népszerű tudományos kiadványt jelentettünk meg.
© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu