Új stratégiai megállapodás született Újbudán

Stratégiai megállapodást írtak alá vállalatok és Újbuda Önkormányzata az esélyegyenlőség megteremtése és a családbarát gondolkodás megteremtése érdekében.


 
Budapest, 2019. november 7. – Egyedülálló kezdeményezésbe kezdett Újbuda Önkormányzata, aki a kerületben működő vállalatokkal és civil partnerekkel kíván stratégiai együttműködést kötni annak érdekében, hogy az esélyegyenlőségi és családbarát szempontrendszerek, a felelős gondolkodás minél inkább beépüljenek a kerület, a hivatalok, a vállalatok életébe. A cél nem más, mint a kerületi lakosok és az itt dolgozók életminőségének javítása, a hátrányos helyzetben élő, nehézségekkel küzdő emberek szempontjainak fokozottabb figyelembe vétele.
 

Az Esélyek utcája programsorozat keretében indult útnak az a kezdeményezés, mely során Újbuda Önkormányzata és vállalatok vezetői írtak alá stratégiai együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy a kerületben élő és dolgozó emberek életminőségét javítsák összehangolt, közös cselekedeteken alapuló családbarát és esélyegyenlőségi intézkedések révén. A hazánkban talán egyedülálló megállapodás nem véletlen, hiszen több mint négy éve indult útnak Esélyek utcája néven az a programsorozat, melynek kiemelt célja, hogy egymásra hangolja az üzleti élet különböző szereplőit – a for-profit, nonprofit és önkormányzati, állami szektort – a társadalmi és környezeti fenntarthatóság megteremtése érdekében. „Az Esélyek Utcája program egyik mérföldköve ez az együttműködési megállapodás, mely deklarálja mindazt a szándékot, igyekezetet, mely közös törekvéseinkben megjelenik” – mondta el az aláírás kapcsán Dr. László Imre, Újbuda polgármestere. „Itt azonban még nem állunk meg: szeretnénk, ha a jövőben még több szereplővel, így a vállalatok mellett a civil szektor meghatározó képviselőivel is hasonló keretszerződéseket tudnánk kötni, és példát mutatni a budapesti kerületeknek” – tette hozzá a polgármester.
 
 
Újbuda Önkormányzata elsőként a TATA Consultancy Services-szel, az IBM Magyarország International Shared Service Centre Kft-val és az Allee Center Kft-val kötött megállapodást.
A TATA Consultancy Services (TSC) évek óta élen jár a civil-vállalati-önkormányzati együttműködések létrehozásában. Felelős magatartásukat példázza, hogy az idei év egyik legfontosabb befektetéseként a kerület majdnem összes óvodájában segítették bevezetni az ökohatékony és fenntartható takarítás módszertanát.A cégalapító Jamsetji Tata 150 éve lefektetett értékrendje szerint vezetjük magyarországi üzletünket is” – mondta el Prabal Datta, a szervezet ügyvezetője. Hozzátette: „fontos számunkra, hogy együttműködjünk és lehetőség szerint segítsük azt a társadalmat, közösséget, ahol a vállalkozásunk működik. A szándéknyilatkozat megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, a megkezdett tevékenységeket a jövőben is folytassuk, bővítsük” – fűzte hozzá a vezető.
 
 
„Az Allee az elmúlt tíz évben rendszeresen adott otthont fontos társadalmi kezdeményezéseknek” – ismertette az együttműködés kapcsán Bernád Judit az Allee Bevásárlóközpont center menedzsere. „Az esélyegyenlőség különösen fontos számunkra, számos területen aktívak vagyunk: tavaly év végén például a vásárlóinkkal közösen több mint 3 millió forintot gyűjtöttünk össze a „Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért” Alapítvány számára, de örömmel váltunk idén részeseivé a népszerű kerületi Babakocsis Sétanapnak is. Csodálatos közösség és összetartás van a 11. kerületben, boldogok vagyunk, hogy az Allee tevékenyen és ezután még nagyobb összefogás keretén belül vehet részt a társadalmi felelősségvállalásban egy még élhetőbb, még toleránsabb 11. kerületért” – nyilatkozta Bernád Judit.
 
 
Üdvözli Újbuda Önkormányzatával való együttműködés lehetőségét az IBM Magyarország ISSC Kft. is, akik hisznek abban, hogy összefogással lehet igazán értéket teremteni. "Az IBM úttörő a sokszínű és esélyegyenlőséget támogató munkakörnyezet megteremtésében, mely kezdeményezés több mint 100 éves múltra tekint vissza és amelyek mentén különféle programokat szervezünk dolgozóink számára, hogy munkakörnyezetünk még befogadóbbá váljon” – mondta el Drabik Edina az IBM Magyarország ISSC Kft. ügyvezető igazgatója. „Az elfogadó és támogató környezet számunkra üzleti prioritás is, amely sikereink alapját képezi. Így valósult meg az elmúlt években - többek között - a fogyatékos emberekhez kapcsolódó integrációs programunk, a különféle érzékenyítő tréningjeink, kirándulások, gyerektáborok és az IBM-es szülőknek szóló programok is. A társadalmi felelősségvállalás jegyében számos eseményt szerveztünk önkénteseinkkel, amikor rászorulóknak segítettünk”– ismertette a szervezet felelősségvállalási és családbarát vállalati kultúrához kötődő programjait az ügyvezető igazgató.
 
 
Az Esélyek utcája programsorozat már negyedik éve fogja össze a vállalatokat, civil szervezeteket és a kormányzati, önkormányzati szereplőket. Az esemény eddigi sikerét mi sem példázza jobban, minthogy több mint 100 vállalat és civil szervezet csatlakozott már a programsorozathoz annak érdekében, hogy jobb, élhetőbb, zöldebb, fenntarthatóbb világot teremtsenek szűkebb és tágabb környezetük körül, sőt a program kapcsán szervezett eseményeknek köszönhetően a civil-vállalati együttműködések száma is növekedett.
© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu