Telt házas családbarát konferenciával zárta idei programsorozatát az Esélyek utcája

Budapest, 2018. november 8. – Az Esélyek utcája programsorozat keretében szervezett családbarát konferencián jelentették be az idei Felelős Vállalkozás Újbuda és Családbarát Vállalkozás Újbuda elismerő címek nyerteseit. 

 

A díjak és a konferencia legfőbb célja, hogy a kerületben működő vállalkozásokat ösztönözze a felelős és családbarát működés és szemlélet kialakítására, mellyel hozzájárulnak egy felelősen gondolkozó társadalom megteremtéséhez.

 

Üzleti érdek vagy szép eszme családbarát vállalatként működni? – hangzott el a kérdés az Esélyek utcája soron következő konferenciáján, melynek fókuszában a családbarát szemlélet kialakítása állt. Az esemény küldetése az volt, hogy civil szervezetek, vállalatok, kormányzati és önkormányzati szereplők közösen találjanak jó megoldásokat arra, hogyan tudják egymásra hangoltan minél hatékonyabban megvalósítani a családbarát szemléletet a munkahelyeken. A résztvevők elkötelezték magukat amellett, hogy családbarát vállalkozásnak lenni nem csak a szép eszmék miatt érdemes, hanem kézzel fogható üzleti hasznot is termel egy munkahely számára, nem beszélve a lojális munkaerő megtartásáról.

 

 

A konferencián dr. Molnár László, Újbuda Önkormányzatának alpolgármestere jelentette be az idei Felelős Vállalkozás Újbuda és Családbarát Vállalkozás Újbuda díjak nyerteseit is. „Önkormányzatunk mind a kerületben, mind munkáltatóként sokat tesz a munka-magánélet egyensúlyának megteremtéséért – mondta el beszédében dr. Molnár László alpolgármester. „Programjaink fontos eleme, hogy a kerületben működő vállalkozásokat ösztönözzük a családbarát működés és szemlélet kialakítására, és hogy mi is évről évre javítsuk, fejlesszük Újbudát, a hivatalt. Ennek az igyekezetnek is köszönhető talán, hogy második alkalommal nyertük el a Családbarát munkahely elismerő címet” – tette hozzá az alpolgármester.

 

A Családbarát Vállalkozás Újbuda elismerő címet immáron ötödik alkalommal osztja ki Újbuda Önkormányzata olyan XI. kerületi vállalatok között, amelyek szem előtt tartják a családbarát vállalkozás kritériumrendszerének megvalósulását, beépítve azt vállalati filozófiájukba. A Felelős Vállalkozás Újbuda elismerő címeket második alkalommal adja oda az arra érdemeseknek Újbuda Önkormányzata olyan XI. kerületi vállalkozásoknak, amelyek kiemelkedő lépéseket tesznek a felelősségvállalás terén, és tevőlegesen tesznek a társadalomért, a környezetért, a munkavállalókért, felelősséget éreznek a jövő generációjáért mind tágabb, mind szűkebb környezetükben, Újbudán.

 

Az elismerő címek birtokosai jogosulttá válnak a cím elnyerésétől számított két évig a Családbarát Vállalkozás Újbuda logó és a Felelős Vállalkozás Újbuda logó használatára, emellett az Önkormányzat a nyertes vállalkozásokat pénzdíjban is részesíti.

 

2018-ban Családbarát Vállalkozás Újbuda címet nyert:

Nagyvállalat kategóriában: TATA Consultancy Services Limited Magyarországi Fióktelepe

Közepes vállalkozás kategóriában: KÜRT Zrt.

Mikro, vagy kisvállalkozás kategóriában: Napfivér Holdnővér '2004 Kft.

 

2018-ban Felelős Vállalkozás Újbuda címet nyert:

Nagyvállalat kategóriában: MOL Nyrt.

Közepes vállalkozás kategóriában: Evopro Systems Enginnering Kft.

Mikro, vagy kisvállalkozás kategóriában: Bakosfa Kft.

   

  

Marton Éva, a GE working parents programjának vezetője, a Családbarát program könyv társszerzője gyakorlatias előadásával inspirálta a résztvevőket arra, hogyan lehet akár kisebb kezdő lépésekkel segíteni egy vállat családbarát szemléletmódjának kialakítását.

 

 

A rendezvény második felében a jelenlévők vezetett kerekasztal beszélgetésen ismerhették meg a különböző szektorokból érkező asztalttársaság tagjainak családbarát törevéseit. Az eggyüttgondolkodás révén minden résztvevő, működő, hiteles, jó példákkal és új, felelős megoldásokat támogató ötletekkel távozhatott.

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu