Interaktív workshop az Esélyek utcáján

Civil szervezetek képviselői vehettek részt az Esélyek utcája őszi programsorozatának első rendezvényén.

 

Az Esélyek utcája eddigi worldcafé stílusú eseményei után igény mutatkozott a különböző szektoroknak szóló workshopokra, azaz specifikus műhelybeszélgetésekre is.

Az interaktív workshop során szakértők mutatták be, hogy civil szervezetek számára hogyan alakíthatók ki partnerségek nagy- és közepes vállalatokkal, hogyan építhető ki együttműködés az önkormányzattal, milyen lépéseket lehet tenni az adományozás élénkítésére és a civil szolgáltatások igénybevételére.

 

A program során Csernus László, az újbudai önkormányzat CSR tanácsnoka, Kun Lívia, a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány és Surányi Ákos, a Menedékház Alapítvány képviselői azokról a jó példákról számoltak be, melyeken keresztül tisztán látszik, hogy az elmúlt években milyen területeken született alkalmi illetve hosszútávú, civil, vállalati és önkormányzati együttműködések az esélyegyenlőség és a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

 

Kiss Gyöngyvér, a Civil Impact Nonprofit Kft. vezetője arról tartott részleteiben gazdag, hasznos előadást, hogy melyek azok az általánosan alkalmazható módszerek, amelyek segítségével a civil szervezetek gyümölcsöző vállalati és önkormányzati együttműködéseket alakíthatnak ki. 

 

A workshop résztvevői lehetőséget kaptak személyes bemutatkozásra, feltehették a témával kapcsolatos kérdéseiket, s újabb ismeretségekre tehettek szert.

További képek az első civil workshopról ITT!

 

Az Esélyek utcáján októberben újabb szereplők sétálhatnak végig: míg a szeptemberi összejövetelen elsősorban a civil szervezetek számoltak be tapasztalataikról, a következő őszi eseményen a vállalati szektor szereplői ülnek le egy asztalhoz, hogy az önkormányzattal közösen megnevezzék azokat a lehetőségeket, amelyekben a kerület, a civilek és a vállalatok tudnak tenni a felelős társadalomért.

 

 

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu