Családbarát díjat kapott az Újbuda Önkormányzata

Rangos elismerésben részesült Újbuda Önkormányzata a Családbarát Önkormányzat című pályázat 2019. évi díj­­átadó konferenciáján, melyet A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) közös szervezésében rendeztek meg az Országházban.

Az elmúlt években több olyan elismerést is kapott Újbuda Önkormányzata, amelyet családbarát szemléletével és programjaival érdemelt ki, köztük az Idősbarát Önkormányzat és Családbarát munkahely díjakat. A kerületben élő családok sokféle támogatásban részesülnek, ezek közé tartozik a jegyescsomag, a fiataloknak nyújtható életkezdési támogatás, a nagycsaládosoknak szervezett lovas és gyermektáborok, emellett Családbarát munkahely díjjal jutalmazzák az arra méltó, helyi vállalkozásokat.

 

 

A XI. kerületi önkormányzat kiemelkedő családbarát munkájáért járó díjat Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere vette át.

 

Az önkormányzat szorosan együttműködik több, családokért tevékenykedő civil szervezettel is, mint például a Szülők Háza Alapítvány, a Három Király, Három Királylány Mozgalom, az Egyszülős Központ és a Harmat Kiadói Alapítvány. Az önkormányzat munkája során, a civil szervezetek mellett odafigyel a szülők, pedagógusok, szakemberek véleményére is, az ő tapasztalataik és ötleteik alapozzák meg a családbarát intézkedéseket Újbudán.

 

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu