Budapesti Művelődési Központ programja

AMIK – A Mi Kultúránk pályázat támogatása

 
A programért felelős személy neve
Nagy Anna
 
A programért felelős személy telefonszáma
+36 1 371-2876
 
A programért felelős személy e-mail címe
nagy.anna@bmknet.hu
 
A programot megvalósító szervezet neve
Budapesti Művelődési Központ
 
A programot megvalósító szervezet címe
1119 Budapest Etele út 55/A
 
A programot megvalósító szervezet telefonszáma
+36 1 371-2760
 
A programot megvalósító szervezet weboldala
www.bmknet.hu
 
A programot megvalósító szervezet jogi formája
önkormányzati fenntartású intézmény
 
Melyik szektorhoz tartozik?
közszféra
 
A program rövid bemutatása 
Mit jelent a kultúra az Y és Z generációnak? Hogyan és minek hatására alakult át a fogalom értelmezése az elmúlt húsz évben? Változhatott-e egyáltalán? A Budapesti Művelődési Központ pályázati programja fiatal filmesek kameráján keresztül keresi a választ a kérdésekre az első AMIK - A Mi Kultúránk rövidfilmfesztiválon 2018. április 14–18 között. A felhívás egyaránt szól azokhoz, aki korábbi alkotásukat szeretnék nevezni, és azokhoz, akik most kezdenek hozzá a kisfilm elkészítéséhez.
 
A program célja
Amennyiben elfogadjuk azt a definíciót, hogy a kultúra a rendelkezésre álló tudás és érték összessége, akkor valóban időszerű újra megvizsgálni, hogy milyen új jelentéstartalommal bővült a fogalom a közelmúltban. A mai 30 év alatti fiatalokkal való mindennapi kommunikáció és megértés alapjaként is tekinthetünk a fenti kérdésekre. A közös értelmezéshez, a kultúra fogalmak újraalkotásához járul hozzá az AMIK – A Mi Kultúránk filmfesztivál. A rendezvénnyel célunk, hogy a korosztály igényei, gondolkodásmódja koncentráltan megjelenjen a fesztiválon. A vásznon képet kapjanak egymás látásmódjáról, és hangot adjanak saját értékeiknek a filmművészet segítségével. Az eszközök is újak – a klasszikus kamerák mellett kreatív alkotóeszközzé válnak a drónok, mobiltelefonok, GoPro kamerák. A program egy héten keresztül kínál izgalmas tartalmat. Szakmai beszélgetések, versenyprogram vetítések és zárásként a díjátadó gála kínál találkozási alkalmat a résztvevőknek. Neves szakemberek is örömmel csatlakoz
 
A program részletes leírása – programötlet, főbb tevékenységek 
A Mi Kultúránk (AMIK) – rövidfilmfesztivál Időpont: 2018. május 14–18. Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.) A rendezvény célja, hogy a korosztály igényei, gondolkodásmódja koncentráltan megjelenjen a fesztiválon. A vásznon képet kapjanak egymás látásmódjáról, és hangot adjanak saját értékeiknek a filmművészet segítségével.
Program:
• május 14.: o 15.00 – Fesztivál megnyitó o 15.30 – Alternatív filmplakát-kiállítás a Kiscsoportos Játékok grafikusainak közreműködésével. A kiállítás május 18-ig tekinthető meg. o 16.00 – Alkotói találkozó a Kiscsoportos Játékok művészeivel. o 17.00 – Versenyprogram I. o 18.00 – Versenyprogram II.
• május 15. o 10.00 – A rövidfilm, mint önkifejezési forma – Kerekasztal-beszélgetés Meghívott vendégek:  Szabó Gábor, operatőr, rendező, gyártásvezető;  Till Attila, riporter, műsorvezető, rendező;  Tóth Luca, animációs rendező;  Tóth Barnabás, színész, rendező, forgatókönyvíró. o 17.00 – Versenyprogram III. o 18.00 – Versenyprogram IV.
• május 16. o 10.00 – Animációs műhely diákoknak. Közreműködő partner: Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér o 17.00 – Versenyprogram V. o 18.00 – Versenyprogram VI.
• május 17. o 10.00 – Az animáció, mint a kreatív önmegvalósítás eszköze – előadás. Előadó: Bognár Éva Katinka, rendező-forgatókönyvíró, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója o 17.00 – Versenyprogram VII. o 18.00 – Versenyprogram VIII.
• május 18. o 16.00 – Gála és díjátadó o 17.00 – Nyertes filmek bemutatása
 
A program jelenlegi állapota, jövőbeli kilátások 
A program előkészületei megtörténtek, jelenleg a szervezés utolsó fázisai vannak hátra
 
A program célcsoportja(i) (több válasz is lehetséges)
  • fogyatékosügy
  • család
 
Miben keresi a partnerséget, milyen támogatásra van szüksége?
Támogatókat keresünk, akik a verseny két kategóriájának nyerteseinek egy-egy a díjját biztosítanák.
 
Milyen időintervallumban valósuljon meg a támogatás? 
2018.05.14 - 2018.05.18
 
Hol valósuljon meg a projekt/támogatás?
Budapesti Műveldőséi Központ, XI., Etele út 55/A
 
Mi lesz a program várható eredménye és miként lesz kommunikálva?
A fiatal alkotók segítségével közelebb kerülünk a mai Y és Z generációt foglalkozattó kérdésekhez. A tapasztalatokat, eredményeket az online felületünkön közzé tesszük.
 
Miként kívánja fenntartani a program eredményét? 
Szakmai beszámoló, valamint a fesztiválra nevezett rövidfilmek online közzétételével.
 
© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu