"Ahol a felelős szülő tanul." – Felelős Szülők Iskolája előadássorozat – 2019. tavasz


Milyen a felelős szülő? Tanuld meg!

A Felelős Szülők Iskolája szervezésében idén először indul komplex, 5 részes előadássorozat, mely hiteles, életszerű kérdések megválaszolásával kívánja segíteni a szülőket, szakembereket. Az előadásokon foglalkoznak stresszkezeléssel, alternatív oktatással, pedagógiai módszerekkel, élménypedagógiával, a családon belüli személyiségtípusok együttműködésének harmonizálásával és érzelmi intelligencia fejlesztéssel, érzelmi edukációval.

  

Programok

 

január 22., 18:00  Stresszkezelés gyerekeknek 

Tihanyi Rita, gyermekagykontroll oktató, pedagógus

Hogyan segíthetjük gyermekünket félelmei feldolgozásában? Milyen stresszoldó gyakorlatok léteznek és azokkal milyen hatást érhetünk el? A vizsgadrukk, dolgozatírás, felelés előtti izgalom miként csökkenthető? Hogyan teremtsünk meghitt, nyugodt környezetet otthonunkban? Miért fontosak a gyermek életében a szabályok, a korlátok? Érzelmi és mentális biztonság ? miért van ennek kiemelt szerepe a mai óvodások, iskolások életében?

Esemény: https://www.facebook.com/events/283161442557285/

 

január 29., 18:00  Alternatív oktatás, alternatív pedagógia – iskolák és módszerek

Dobos Orsolya, pedagógiatanár

Mit gondoljon végig a szülő, amikor iskolát választ? Milyen iskolák működnek Magyarországon? Mitől alternatív egy iskola? Hogyan működnek a tanulócsoportok? Mi az alternatív iskolákba való jelentkezés ajánlott menete? Milyen lehetőségei vannak a különleges igényű gyerekeknek?

https://felelosszulokiskolaja.hu/esemenyek/alternativ-oktatas-alternativ-pedagogia-iskolak-es-modszerek-eloadas

Esemény: https://www.facebook.com/events/2137395356308141/

 

február 12., 18:00  Személyiségtípusok a családban, nevelésben 

Kádár Annamária, pszichológus, író

A különböző személyiségtípusoknak milyen jellemzői vannak? Hogyan működhet együtt jól egy család? Hogyan tartsam tiszteletben a másik igényeit, úgy, hogy a sajátom ne sérüljön? Miért fontos az ?énidő? és mit tud adni a minőségi családi idő? Az életmesék, a családi karakterek miként lehetnek jelen és befolyásolhatják mindennapjainkat?

https://felelosszulokiskolaja.hu/esemenyek/kadar-annamaria-szemelyisegtipusok-a-csaladban-a-nevelesben

Esemény: https://www.facebook.com/events/302458140397732/

 

március 13., 18:00  Tanár úr, kérem! – férfi tanárok az oktatásban, a nevelésben 

Balatoni József (Jocó bácsi), Fegyverneki Gergő, tanárok

Miért fontos a ma diákjának az érzelmeink megmutatása tanárként? Milyen értékrendek, amik meghatározóak a diákok számára? Milyen élménypedagógiai, projektmódszerek vannak, amikkel sokkal könnyebb a srácokat motiválni? Miért fontos az oktatásban a színház, a dráma és az érzékenyítés? Mi a szerepe egy férfi tanárnak, olyan diákok életében, ahol mozaik család van, elváltak a szülők és már hírből sem ismerik az apjukat?

https://felelosszulokiskolaja.hu/esemenyek/tanar-ur-kerem-ferfi-tanarok-az-oktatasban-nevelesben

Esemény: https://www.facebook.com/events/362385047896821/

március 28., 18:00  Érzelmi nevelés, érzelmi edukáció 

Polus Enikő, mentálhigiénés szakember, tréner

Meg tudjuk, meg merjük fogalmazni, hogy mikor, mit érzünk? Mi a különbség a félelem, az ijedtség vagy épp a befeszülés között? Mitől és mikor jönnek az önfeledt pillanatok, a boldogság érzése? Gyermekeink az évszámok magolása mellett értik-e a különbséget az érzések között és mi tartjuk-e ezt olyan fontosnak, mint a kognitív képességek fejlesztését? Miért kiemelten fontos az érzelmi biztonság megteremtése, az érzelmi nevelés a családban és az iskolában, óvodában is?

Esemény: https://felelosszulokiskolaja.hu/esemenyek/erzelmi-neveles-erzelmi-edukacio-polus-eniko-eloadasa

 

További információ, jegyvásárlás: www.felelosszulokiskolaja.hu/esemenyek

 

© 2016 - eselyekutcaja.ujbuda.hu